Klarspråk i praksis

Forsidebilde for Klarspråk i praksis
Klarspråk i praksis
Håndbok i godt forvaltningsspråk
ISBN: 9788257320287
Forfatter: Aud Anna Senje og Kjetil Aasen (red.), med bidrag av Ola I. Breivega o.fl.
Utgitt: 2010
Utgave: 1. utgave
Innbinding: Innbundet
Format: X 175 x 22
Vekt: 626 gram
Veil. pris: kr 229,-

Utgitt i samarbeid med Språkrådet.

De fleste av oss er opptatt av at språket skal være korrekt. Men korrekt språk i seg selv er ikke nødvendigvis godt. Skal språket virkelig være godt, må det også være klart og begripelig for dem teksten gjelder. Hvis språket er tungt og innfløkt, når ikke budskapet fram.

Denne boken, som er utarbeidet av rådgivere i Språkrådet, er tenkt som et hjelpemiddel for deg som vil skrive bedre og klarere. Stoffet i boken er spesielt tilpasset ansatte i det offentlige, men alle som er opptatt av å skrive korrekt og klart, kan ha nytte av den.

Grunnlaget for boken er tekster og spørsmål til Språkrådet fra ansatte i det offentlige. Boken viser hvordan man kan skrive bedre, med utgangspunkt i autentiske eksempler på utbredte problemer. Stat og kommune gir oss informasjon om rettigheter og plikter. Derfor er det viktig at forvaltningsspråket er klart og lettfattelig.

Etter mønster fra Sverige er begrepet klarspråk i ferd med å bli innarbeidet også i Norge. Med klarspråk mener vi språk som er korrekt, klart og tilpasset mottakeren. Også privatpersoner og bedrifter er tjent med å bruke klarspråk i tekstene sine.