Norsk-engelsk blå ordbok

Forsidebilde for Norsk-engelsk blå ordbok
Norsk-engelsk blå ordbok
ISBN: 9788257319021
Utgitt: 2007
Utgave: 2. utgave
Innbinding: Innbundet
Format: X 151 x 52
Vekt: 1123 gram
Veil. pris: kr 298,-

Etablert og god ordbok for voksne og elever i den videregående skole.

De blå ordbøkene har vært en salgssuksess i 80 år -- ikke uten grunn. Denne reviderte ordboken inneholder over 65 000 oppslagsord og søkbare uttrykk, alle presentert på en lettfattelig og oversiktlig måte. Er det flere oversettelser til et ord, får brukeren hjelp til å velge det riktige. Verbet smyge, for eksempel, har oversettelser i fire betydninger, alle med hjelpetekst. Dernest oppgis uttrykk med oppslagsordet: smyge av, smyge på, smyge seg inn, smyge seg inntil og smyge seg ut, og deres oversettelser til engelsk. Mange av oss er gode i engelsk, men mestrer ikke så godt preposisjoner -- her får vi hjelp!

Det er lagt stor vekt på å skildre moderne engelsk og norsk, med slang, hverdagsspråk og formelt språk. Både amerikansk og britisk engelsk er tatt med. Boken er spesielt tilpasset behovet til elever i den videregående skole, derfor finnes også fagord fra yrkesfaglige studieprogrammer.

Boken inneholder en rekke tipsrammer om språklige utfordringer som vi nordmenn ofte er usikre på, for eksempel de forskjellige måtene man skriver datoer på, i  britisk og amerikansk engelsk.

Dette er en moderne ordbok som er lett å lese og lett å finne frem i, med tydelig inndelt informasjon og svært få forkortelser og henvisninger.

Tillatt å bruke ved eksamen.

Inni boken finnes en kode som gir seks måneders tilgang til innholdet på www.ordnett.no.